Gogosari in otet, la rece

de Merisor in Muraturi, 12 Sep 2018 | 18965 vizualizari

 

Am două rețete de gogoșari în oțet: una în care fierb oțetul cu zahărul și pe cea de față Gogoșari în oțet preparați la rece.
Diferența între cele două rețete, este că în a doua, gogoșarii rămân mai crocanți pe tot parcursul păstrării, însă favorita mea, trebuie să recunosc, este cealaltă variantă.
 

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogoșari(cântăriți întregi)
  • 600 g zahăr
  • 500 ml oțet
  • 3 linguri sare de murături
  • boabe de piper
  • boabe de coriandru
  • boabe de muștar
  • 4-5 foi de dafin
  • rondele de hrean
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in otet, la rece:

Rețeta pe care o aveam eu era proporțională, adică: 5 kg gogoșari, 500 g zahăr, 500 ml oțet, 5 linguri sare, dar eu am adaptat-o gustului meu.

Deci, spălăm bine gogoșarii și îi lăsăm la scurs.

Apoi îi tăiem în patru sau în șase bucăți și le îndepărtăm cotoarele, semințele și nervurile.

Punem bucățile de gogoșari într-un vas încăpător și adăugăm peste ele zahărul, sarea și condimentele, mai puțin hreanul.

Le amestecăm bine, acoperim vasul și îl lăsăm la loc răcoros, până a doua zi.

Mai amestecăm gogoșarii din când în când să se întrepătrundă gusturile.

A doua zi, scurgem sucul rezultat și îl amestecăm cu oțetul.

Urmărim să avem o proporție de aproximativ 2:1, adică o parte oțet și două părți suc, dar nu-i nicio problemă dacă nu-s chiar la fix cantitățile.

Umplem borcanele, sterilizate în prealabil, cu bucățile de gogoșari, îndesându-le destul de bine, să încapă mai multe și să ne ajungă lichidul.

Așezăm printre gogoșari și rondele de hrean, acesta ajutând la păstrarea gogoșarilor mai crocanți.

Turnăm apoi lichidul peste gogoșari, înfiletăm capacele și trecem borcanele în cămară.

Mie mi-au rezultat 5 borcane de 900 ml, dar au fost destul de îndesați gogoșarii.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in otet, la rece" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

13.09.2018, 10:24

Buni!

Rocsi 1

14.09.2018, 19:26

Anul asta am pus gogosari, dar mi-as dori sa incerc si varianta la rece!

oanapl 1

16.09.2018, 23:27

Deliciosi!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate